Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Strach z rakoviny

Dobrý den, je mi 14 let a mám hrozný strach z rakoviny. Začalo to letos na konci června, když jsem si na ruce našel nějakou bouličku, ale nebylo to nic vážného. Od té doby mám hrozný strach a potřebuji poradit, co s tím. Taky mi na rakovinu zemřel strýc, což mi přidělává ještě větší starosti. Předem děkuji za vaši pomoc. Tomáš Holec

Odpovědi na otázku

neboj
Neboj ;)
jdi na vyšetření, to tě určitě uklidní, že jsi zcela vpořádku
Strachovat se z toho, co není je zbytečné, naopak ten stres z nemoci třeba ještě nějakou přivolá.... lepší je se zabavit tím, co tě baví dělat, nežít nějak extra nezdravě a uvidíš, že to půjde lehce až do mnoha let věku
Ve svých letech ? Na takové věci vůbec nemysli a užívej si mládí...
pokud člověk žije zdravým životním stylem myslím, že se nemusí obávat nějakých chorob, to že někdo z rodiny tuto nemoc měl neznamená že ji nutně musím zdědit
Ve 14letech se není čeho obávat. Užívej si života :D
treba chodit na preventivne prehliadky ale to co pisete ste mali pravdepodobne tukovú hrčku Manžel mal tiež tukové hrčky, nebolestivé, dal si ich chirurgicky odstrániť pred 3 rokmi, bol v nemocnici 2 dni, odstánili mu 6 hrčiek. Liečenie bez problémov, jazvy už nevidieť. treba mysliet pozitívne takto sa len ubyjate negatívnim rozmyslanim a sada to potom na psychyku..
Zajdi si na prohlídku a uvidíš.
Jsi velice mladý, bav se, žij život plný radosti a hlavně se nestresuj!!!!! Pokud se v rodině rakovina vyskytla, budeš v budoucnu muset trochu hlídat ten správný životní styl, stravu , krotit stres a občas se nechat vyšetřit, ale neřeš to teď .
Jedině prevence, dá jistotu
Nebojte se. Důležité je chodit na preventivní prohlídky.
Důležité je chodit každý rok na preventivní prohlídku,která obsahuje vyšetření krve.Dojdi za psychologem a zkus se poradit co s tím.
jéé,takhle to nesmíš brát,,nic nepodceňuj,,ale pamatuj si,,psychika je nejdůležitější abys ji nedostal,,třeba skoč za psychologem,,ale nenervuj se
Tomáši, neměj obavy, chodíš ve svém věku na pravidelné návštěvy lékaře s preventivní prohlídkou, odhalol by problém, ale určitě by bylo nejlepší překonat ostych a vyhledat psychologa, protože jsou strachy, se kterými si sám neporadíš.
Jsi mladý není se čeho obávat.
Dobrý den Tomáši. Mám obchod se zdravou výživou a přírodními doplňky výživy. Každý den mám zákazníky s různými problémy a nemocema. Rakovina k nim patří. Je to nemoc, která si nevybírá věk, ani pohlaví. Lidé na ni budou umírat, dokud někdo hrozně moudrý nenajde na ni lék. Určitě za to dostane Nobelovou cenu.:) Prozatím nám všem nezůstává nic jiného, jenom se chovat rozumně co se týče stravování a být pozitivní, co se týče přístupu k životu. Protože trápit se předem, opravdu, ale OPRAVDU NEMÁ SMYSL. Tělo žije z toho, co do něj dáš a duch žije z prožitků, emocí, lásky, nenávisti,zloby.......a všechno to se ovplyvňuje navzájem. Takže Tomáši - Co můžeš udělat? Co se týče těla : 1. přestaň sladit bílým cukrem. Nejlépe je nesladit vůbec.Když už sladit musíš, máš na výběr : třtinový cukr, melasa, javorový sirup, sirup z topinamburu, sirup z ječmene, kukuřice a pod. 2. Maso - co nejméně (kvůli rakovině tlustého střeva- maso se nejdéle tráví ve střevech). Když už - tak kuřecí, krůtí, zajíc....Ryby! 3. Dodržuj pitný režim (vyhýbej se sladkým nápojům, bývá tam přidáno množství látek, které pro zdraví nic pozitivního neudělají) Pij čistou vodu, minerálky (střídej značky, každá obsahuje jiné minerální látky v různém složení., čerstvě vymačkané ovocné a zeleninové šťávy, bylinkové čaje..... 4. Užívej přírodní antioxidanty (to znamená látky, které podpoří tvou imunitu - tak snadno neonemocníš) - Goji(kustovnice čínská)- superovoce(bývá sušené, nebo 100% šťáva), Noni(Morinda citrifolia)- superovoce, šípka(můžeš si sám nazbírat na čerstvém vzduchu) 5. Látky, které kromě toho že jsou antioxidantní, mají dokázatelně protirakovinové účinky : kurkuma(koření),lněný olej, lněné semínko, cayenské koření, sladkovodní řasy - Spirulina, Chlorella, zelený čaj, B17-amygdalín-látka se nachází v jadrách meruňek. Co se týče ducha: Žij svůj život jak nejlépe umíš a hlavně, raduj se z každého prožitého dne. Podívej se kolem sebe a najdi někoho kdo potřebuje pomoc. Když někmu pomůžeme, hřeje nás to na těle i na duši.A o to právě jde. Zaměstnej své tělo i ducha, když budeš v dobré fyzické a psychické kondici i ta nejhorší nemoc se dá zvládnout snadňeji. Takže neboj se a nadechni se, život Ti běží naproti....... :) D.