Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Carcinoma in situ- exocervix

Dobrý večer, o jakou chorobu jde. Prosím vás, napište mi to na rovinu. Pan primář mi řekl, že o rakovinu nejde, ale tady čtu, že ano.  Je mi 26 let a mám sedmiletou dceru. Mám se rozmyslet, zda si nechat vzít za dvaměsíce celou dělohu nebo ne. Proč mi pan primář řekl,  že to rakovina není? Mám ve zprávě přesně tento název jako diagnózu. Poraďte mi, prosím, co dál a proč mi pan primář neřekl, že jde o zhoubnou rakovinu a šíří se do těla, do orgánů? Prosim odpovezte mi co nejdriv predem moc dekuji jsem fakt na dne ale chci vedet pravdu.

Odpovědi na otázku

Není zhoubný
není zhubny
Poraďte se se svým lékařem.
nezhoubný
Carcinoma in situ- exocervix su novotvary .. nie zhubne nadory
kdyby jste měla rakovinu nikdo by neodkládal operaci o dva měsíce ale operovalo by se hned
Lékaři už dnes říkají pravdu a bez omáčky, dřív tomu tak nebylo ...
Není zhoubný.
není zhoubný, nemějte obavy
Není zhoubný nádor.
pan primář má pravdu...nemá důvod vám hlát
Carcinoma in situ opravdu není zhoubný nádor. Toto označení se obecně používá pro léze, které by se mohly zvrhnout ve zhoubný nádor, pokud by nebyly adekvátně léčeny. Patologické buňky jsou zatím drženy tzv. bazální membránou, která brání jejich invazi hloub do tkáně. Pokud by se dále množily, mohly by tuto membránu narušit, a tím způsobit maligní zvrat.